Lezzet diyarı olarak tanımlanan ve tatlılarıyla damaklarda iz bırakan Aftat, Afyon’un en güzel tatlıları tadabileceğiniz bir lezzet durağı. Tamamı organik malzemeler ile hazırlanan tatlılarda hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor. Uzun çarşıda yer alan dükkanlarında uzun yıllardır hizmet veriyor ve nefis çikolatalı ekmek kadayıflarıyla farklı tatlara da imza atıyor.

Geleneksel lezzetlere modern yorumlar getiren Aftat; tüm tatlılarında gerçek seker kullanıyor. Kurum sahiplerinden Bekir Pancar, Aftat’ın lezzet sırlarına dair önemli açıklamalar yapıyor: “Kaliteden asla ödün vermiyor ve işimizi benimsiyoruz. Bizim lezzetimizin de başarımızın da sırrı bu. İşinizi sevgiyle, her detayını önemseyerek yapar ve benimserseniz; başarınız kaçınılmaz olur. Kalitenizden ödün vermez ve daha fazla kâr elde etmek için seker yerine şurup, glikoz veya yapay tatlandırıcılar kullanırsanız, adınızdan da tadınızdan da söz ettiremezsiniz.”. Bu sözler Aftat lezzetinin neye dayandığını açıkça gözler önüne seriyor. Aftat’a gelip tattığınız tüm tatlılar, el yapımı ve oldukça hijyenik ortamlarda üretiliyor.

Bu kurumda nesiller boyu aktarılan tarifler uygulanıyor. Üstelik tatlı yapım evresinde görev almak ve bu mesleği benimsemek isteyen gençler çok erken yaslarda is bası yaparak, çekirdekten yetiştiriliyor.

Aftat’ın menüsünde kadayıf, irmik tatlısı, bal kabağı, vişneli kadayıf, çikolatalı kadayıf ve tulumba tatlısı bulunuyor. Tatlılarla birlikte ikram edilen Afyonkarahisar’a özgü kaymak, %100 günlük sütten ve özel olarak üretiliyor. Raf ömrünü uzatmak gibi bir düşünceye kapılıp katkı maddesi de kullanılmıyor. Tüm tatlılarında essiz bir lezzet yakalayan Aftat, onlarca kez denenmeye değer.